11. 9. 2014

11. 09. 2014

Na 11. září byla svolána mimořádná 32. schůze zastupitelstva města Litvínova, která měla na programu také vypsání referenda v termínech komunálních voleb 10. a 11. října 2014. Tématy, kterými se mělo případné vypsané referendum zabývat, byly otázky zachování nulové tolerance hazardu a hazardním hrám na území města a limitům těžby, které se v případě prolomení přiblíží až na 500 metrů od města Litvínova.

Bohužel díky opozičním zastupitelům, kteří se na schůzi buď nedostavili, nebo odešli již na jejím počátku, se program schůze nestačil ani odsouhlasit.

Petr Globočník, místopředseda Strany zelených Litvínov: „Opoziční zastupitelé za ČSSD, SNK-ED, ODS , TOP09 a Otevřenou radnici, kteří dlouhodobě odmítají zapojení občanů do veřejného dění v našem městě, tak naplnili své hrozby, ve kterých přes média svůj negativní postoj k referendu dlouhodobě proklamují. Zároveň tak potvrzují destruktivní předvolební chování posledních měsíců, když zablokovali další z jednání zastupitelstva a opět tak zhatili mnohaměsíční práci desítek občanů svého města.“

Ladislav Varga, nezávislý kandidát za Zelení PRO!Kraj: „Zvláště u zastupitelů ČSSD, která se na celostátní i krajské úrovni ohání referendy a přímou demokracií, toto počínání budí hluboké rozpaky a zpochybňuje tak celý její program. Dobře si zapamatujme, kdo ze schůze odešel a kdo nebyl přítomen.“

Volební uskupení Zelení PRO!Kraj bude i  nadále prosazovat plebiscit, ve kterém o dalším osudu našeho města na další dlouhá desetiletí rozhodnou jen jeho občané  a ne zákulisní dohody kmotrů napojených na hazardní mafii a uhlobarony. Zelení PRO!Kraj tak nadále usilují o zapojení občanů do správy věcí veřejných v Litvínově, která povede k dalšímu demokratickému rozvoji města. Budeme také i nadále pokračovat ve sběru podpisů pod petici, která podporuje vyhlášení referenda v termínu komunálních voleb.

Za volební uskupení Strany zelených a nezávislých kandidátů

Zelení PRO!Kraj Litvínov

Petr Globočník